søndag 19. oktober 2014

Honndalsrokken

Søndag 14. september

Honndalsrokken

Denne søndagen var det litt skodde og usikkert ver. Men meldingane var gode, så vi tok sjangsen på å reise til Hornindal for å bestige Rokken.

Ved Honndal bru tok vi inn på ein bomveg til høgre. Vi parkerte på ein overfylt p-plass, ikkje alle bilane fekk plass heller. Heile 41 stk var med, og det er ny rekord for Stordal Turlag.

Frå parkeringa gjekk turen slakt framover dalen. Skodda hang lavt, og det var ikkje mogleg å sjå fjella. Vi rasta ved eit vatn, og samla krefter til oppstigninga.  Det var temmeleg brett oppover. Vi følgde ei renne med ein del laus stein og grus. Nokre plassar var det klyvjing opp nokre berg.
Pase ved vatnet. Ser ikkje mykje grunna skodde.
Lang, lang rekke oppover fjellsida.
Skodda lettar, og vi ser toppen.

Utsikt nedover.

Rokken sett frå baksida. Ruta går opp til høgre for toppen.
Vel oppe der det flata litt ut, forvann sokodda på eit blunk, og vi fekk verkeleg nyte utsikta. Vi såg vatnet der vi pausa, og vi såg toppen på Honnindalsrokken. Ikkje berre forsvann skodda, men det vart også sol og strålande ver.

Frå flata går ein i sida på baksida av Rokken, til ein har passert sjølve toppunktet. Her svingar ein oppover igjen.  Små vardar viser veg gjennom ura. Det er stigning igjen før toppen, og når ein kjem ut på kanten er det 1000 meter rett ned til Tyssevatnet. Fantastisk utsikt frå ei stupbratt side.

Utsikt mot Tyssevatnet

Toppvarden

Jubel for dei 41 som gjekk til topps på Honndalsrokken!

Fakta:
Honndalsrokken 1526 moh

Turleiarar Kjell Magne Hove/Alexander Oudijk
Tidsbruk: 3,5 t opp, 7 t tot
Deltakarar: 41Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar