onsdag 25. mai 2016

Utai tunnelane Dyrkorn-Viset

Starten frå Dyrkorn
Turlaget hadde lagt opp til ein spennande tur på gamlevegen mellom Dyrkorn og Viset.
Heile 33 møtte opp til tur denne nydelege vårdagen. Den yngste var fire og den eldste var midt i 70-åra. Vi starta ut Dyrkornstranda til Kokarsteinen. Dette er ein mykje brukt turveg. Synd at kiosken på Kokartsteinen ikkje hadde ope, hadde nok fått selt litt is...

Vidare frå Kokarsteinen er terrenget litt meir attvekse. Vi måtte gå litt på bilvegen ut mot den nyaste Viset-tunnelen. Her klatra vi over autovernet og fortsette på utsida. Det var ikkje lange stykket til den gamle Visettunnelen. Den var jaggu smal, det hadde ikkje vore mogleg for to bilar i breidda. Det er ein møteplass midt i tunnelen, men denne hadde vorte sprengt ut litt seinare.
Pause ved Kokarsteinen

På med hovudlykt og inn i gamle Visettunnelen

Gamlevegen til Viset har ikkje vore i bruk på over 30 år. På Wikipedia står følgande:
Visettunnelen går gjennom Visetfjellet ved Storfjorden på strekningen Viset-Dyrkorn. Den er 1111 meter lang. Tunnelen erstattet et smalt og bratt parti (fra 1939) med blant annet den gamle Visethammaren tunnel (3,4 m bred, 360 m lang). Tunnelen ble bygget årene 1984-1985.

Alle kom seg gjennom med hovudlykt og lommelykt. Det var litt rusk og rask inne i tunnelen; stein, nokre avsaga tre og eit oppbrukt fyrverkeribatteri.
Mørkt - ja!

Vi kom trygt utatt

Bratt utføre, 129 meter rett i fjorden

Eit stykke utanfor tunnelen kom vi til det som ein gong hadde vore ei utkøyrsle. Her var gjerda rasa vekk, og vi såg rett ned i fjorden. Moderne mobilteknologi meldte om at vi var 129 meter over havet. 

Vi kom til Viset. Ein del hadde skyss innatt, medan mange valde å gå samme ruta tilbake.
Utgangen av tunnelen

Overbygget hadde rasa saman


Fakta:
Dyrkorn-Viset
Dato: onsdag 25.5.2016
Turleiarar: Alexander Oudijk
Tidsbruk: 2 t
Deltakarar: 33

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar